West 34

West 34

Proje Künyesi

Proje Adı: West 34

Yıl: 2020

Yer: Sarıyer, İstanbul

Tasarım Süresi: Devam Ediyor

İnşa Süresi:

İşveren: A.U

West 34 projesi Two Plus restaurant tasarımları arasında yer almaktadır. İstanbul’un en nezih semtlerinden birinde İstinye’de bulunmakta ve bölgede şahin tepesi olarak bilinen bir alanda yer almaktadır. Mevcutta 2500 m²lik arazi üzerinde sadece çay bahçesi olarak kullanılan, yeterli fiziksel mekânları bulunmayan ve atıl denilebilecek düzeyde eski bir alan bulunmaktadır. Boğaz manzarasına sahip bu alanın, sadece yaz aylarında kullanılan bir çay bahçesi yerine yıl boyunca kullanılabilecek, West 34 markasıyla oluşturulan kafe & restaurant olarak hizmet vermesi amaçlanmıştır. Yapının mevcut konumu, çevresel koşulları, kullanıcı sayısı ve kullanım amacı temel ilke edinilerek çağdaş bir  restaurant dizaynı gerçekleştirilmiştir.

West 34 projesi, toplamda 2500 m2lik bir alanda tasarlanan kapalı alanları, açık alanları, teras alanları, peyzaj alanları ve vip alanlarıyla misafirlerine keyifli zaman geçirebilmeleri için birçok farklı seçenek ve deneyim imkanı sunmayı amaçlayan bir projedir. Bugün artan restaurant çeşidine ve ihtiyacına cevap verebilecek ideal bir restoran dekorasyonu hedeflenmiştir. West 34 restaurant dizaynı çevresel koşullar, müşteri hacmi ve  profilleri dikkate alınarak gerçekleştirilmiştir. 250 masa ve 700 sandalye ile 700 kişilik kapasiteye sahip olan West 34 projesinde aynı anda tüm misafirlerine hizmet edebilecek ve bu hizmetin hızlı ve sorunsuz bir biçimde yapılabilmesine olanak sağlayacak mutfak ve servis koridorları oluşturulmuştur.

Restaurant mutfağı dünya mutfağından yemeklerin hazırlanabilmesi için tüm ekipmanları bünyesinde barındırabileceği şekilde kurgulanmıştır. Mutfaktaki eylem alanları göz önünde bulundurularak çalışma planları oluşturulmuş, donatı ve ekipman yerleri buna göre belirlenerek işlevselliğin de görsel kadar ön planda olduğu bir restaurant dizaynı hedeflenmiştir.  Elips formunda ve estetik bir şekilde tasarlanmış olan bar alanı ile hem girişte bir karşılama mekânı oluşturmak hem de tüm kullanıcılara eşit sürede hizmet verebilmek amaçlanmıştır.

Restaurant tasarımları yapılırken en önemli birimin oturma birimleri olması sebebiyle iç mekânda çok çeşitli oturma grupları kullanılmıştır. Bu tasarım kararı sebebiyle restaurant dekorasyonunda  kullanıcılar için farklı seçenekler oluşturan iç mekânlar yaratarak farklı kitlelere hitap etmek hedeflenmiştir. Bu karar aydınlatma elemanlarıyla da desteklenmiştir. İç mekânda oluşturulan kot farkları ve cephede kullanılan giyotin camlar ile tüm kullanıcıların kesintisiz bir şekilde manzara izleyebilmelerine olanak sağlamıştır. Restaurant dekorasyonunda kullanılan çağdaş renk kombinasyonlarıyla göz alıcı ve yüksek enerjili bir atmosfer oluşturulmuştur.

Dış mekânda zemin kotundan yükseltilmiş ve ahşap deck malzemesi ile kaplanmış alanlarla hem oturma alanları mekansal olarak ayrılmış hem de yükseltilen bu alanlar sayesinde seyir terası yapılmasına olanak sağlamıştır . Ayrıca alanın belirlenen bir bölgesi, yaz aylarında 240 kişilik kır düğünlerine ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlanmış ve gerekli altyapı sağlanmıştır. İnşası halen süren West 34’ün 2020 yılı içerisinde açılması hedeflenmektedir.