Bahçeşehir Diyet Merkezi Projesi

Bahçeşehir Diyet Merkezi Projesi

Proje Künyesi

Proje Adı: Bahçeşehir Diyet Merkezi

Yıl: 2020

Yer: Bahçeşehir / İstanbul

Tasarım Süresi: 2 hafta

İnşa Süresi: –

İşveren: Ş.D

Bahçeşehir Diyet Merkezi İstanbul’un gelişmekte olan semti Bahçeşehir’de yer almaktadır. Proje kapsamında danışma, bekleme alanı, ofis, wc alanları ofisimiz tarafından tasarlanmıştır.

Diyetisyen ofis tasarımlarında hastaya güven veren ve kendini rahat hissedebileceği bir mekan algısı oluşturmak ilk öncelikler arasındadır. Beyaz renk temizliğe, yeşil bitkilerin kullanımı ise doğaya çağırışım yapmaktadır. Bu durumun hastalar üzerinde olumlu etkilere sebep olacağı düşünülmüştür ve bu nedenle diyetisyen ofis dekorasyonunda ağırlıklı olarak hasta psikolojisini olumlu yönde etkileyecek sıcak malzeme seçimleri gerçekleştirilmiştir. Bu seçimler yumuşak renk ve peyzaj dokunuşlarla desteklenmiştir. Doğal özelliklerin maksimize edilmesi diyetisyen ofis tasarımları için hedeflenen dekorasyonun belirleyicisi olmuştur.

Estetik kaygının yanı sıra daha iyi yaşam şartlarına ve daha yüksek çalışma performansına sahip mekanlar oluşturma arzusu tasarımın belirleyici unsurları olmalıdır. Bekleme alanında kullanılan soft renkler ve algıyı kuvvetlendiren dokularla hayal edilen atmosfer yakalanmış, konfor sunan mobilyalarla diyetisyen ofis tasarımında tamamlayıcılık sağlanmıştır. Açık renklerin hakim olduğu diyetisyen ofis tasarımında sade ve modern bir çizgide ilerlenilmiştir.

Bahçeşehir’de yer alan bu ofis projesi, hasta psikolojisini odağına alan kurgusu ve dekorasyondaki yenilikçi seçimleriyle özgün diyetisyen ofis tasarımları arasında yerini almıştır.