Peker Apartmanı

Peker Apartmanı

Proje Künyesi

Proje Adı: Peker Apartmanı

Yıl: 2020

Yer: Kadıköy, İstanbul

Tasarım Süresi: 15 Gün

İnşa Süresi: 20 Gün

İşveren: BK Yapı

Peker Apartmanı İstanbul’un gözde konut bölgesi olan Bağdat Caddesi’nde yer almaktadır. Tasarım sürecinde keyifli bir lobi ve iki dubleks dairenin modern konut tasarım yaklaşımıyla yenilenmesi amaçlanmıştır. Lobi alanı için 40 m² lik geniş bir alan tanımlanmıştır. Bu alanda bekleme alanı ve posta kutuları tasarlanması istenilmiştir.

Dubleks daireler için ise 210 m² bir alan tanımlanıp bu alanda bulunan salon, yatak odası ve çocuk odalarının tasarlanması istenilmiştir. Dubleks daireler, günümüzün modern tasarım anlayışıyla yeniden tasarlanmıştır. Buradaki amaç kullanıcılarının bu mekanlarda keyifli zaman geçirmelerini sağlamaktır.

Konut tasarım projesinde lobi için tanımlanan alanda, lobinin girişi cephe sınırından 150 cm içeriye çekilip doğal bir rüzgarlık alanı oluşturulmuştur. Lobi bir apartmanın kullanıcıları ile ilgili ilk fikir edindiğimiz mekan olması sebebi önemli bir ara mekandır.  Lobi girişinin cephesinde ahşap kaplama malzemesi kullanılmıştır. Konuta gelenler ziyaretçiler için sıcak bir karşılama etkisi yaratılmak istenmiştir. Girişin sol alanında bulunan duvarda ise mevcut konutta kullanılmış olan mesh korkuluklara atıfta bulunulmuştur. Bu detaylar lobi içerisinde kullanılan mermer ile de birleştirilerek konut genelinde bir bütünlük sağlaması amaçlanmıştır.

Lobi içerisinde ise kullanıcıları girişte direkt karşılayan duvarda book match olarak bilinen simetrik olarak kullanılan mermer bloklar kullanılmıştır. Bu kullanılan mermer aynı zamanda bekleme alanının da görsel olarak sınırlarını belirlemiştir. Lobinin diğer duvarında ise 5×5 cm ahşap profiller kullanılmıştır. Bu alanın ön kısmı zen bahçesi şeklinde tasarlanıp lobiye görsel bir estetik kazandırmıştır. Ayrıca lobi alanının arka kısmına da kat maliklerinin gerekli apartman toplantılarının yapılabileceği bir toplantı odası tasarlanmıştır.

Dubleks daireler için ise modern tarza oturma alanı, yemek yeme alanı, yatak odası ve bir çocuk odası tasarlanmıştır. Oturma alanı için konforlu ve modern tarzda mobilyalar, aydınlatma ürünleri ve dekoratif ürünler kullanılmıştır. Tv ünitesinin bulunduğu duvarda zıt etkileri olan ahşap ve mermer kaplamalar kullanılmış mobilyalar ile bu zıtlık desteklenmiştir. Böylece ortaya çağdaş, estetik bir yaşam alanı çıkmıştır.