ASEM Ofis

ASEM Ofis

Proje Künyesi

Proje Adı: ASEM Ofis

Yıl: 2020

Yer: Beylikdüzü, İstanbul

Tasarım Süresi: 3 Ay

İnşa Süresi: 18 Ay

İşveren: ASEM

ASEM Ofis projesi İstanbul’un gelişmekte olan ilçesi Beylikdüzü’nde yer alan ofisimiz tarafından gerçekleştirilen ofis tasarımlarından bir tanesidir. Dış ticaret ile ilgilenen bu şirketin, iş hacminin artması ve şirketin büyümesi gerektiği için yeni bir merkez ofis ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda şirket yetkilileri alçak katlı ve ofis alanların yoğun olduğu bir alanda, Beylikdüzü’nde, merkez ofis kurulmasına karar vermiştir. Proje ile ilgili yönetmelikler incelenip, şirketin ihtiyaç duyduğu ya da duyabileceği bütün birimler belirlenmiş ve projelendirme aşamasına geçilmiştir.

Proje, 500 m2 genişliğine sahip ve deniz manzarası bulunan bir alanda tasarlanmıştır. Konsept proje oluşturulurken deniz manzarasından maksimum düzeyde faydalanılması birincil öncelik olmuştur. Bunun yanı sıra ofis tasarımı süresince kullanıcının fonksiyonel ihtiyaçları da tasarım kurgusunun odağında yer almış ve bir ofis yapısı olarak kullanıcının bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kurgulanmıştır. Üç kattan oluşan ofis yapısının kapalı inşaat alanı 650 m2 genişliğindedir. Bodrum katta mutfak, personel dinlenme ve soyunma alanları, teknik birimler ve wc alanları konumlandırılmıştır. Zemin katta karşılama alanı, danışma, bekleme alanı, açık ofis, arşiv ve wc alanları tasarlanırken birinci katta ise toplantı odaları, yönetici ofisleri ve bunlara bağlı diğer ofisler tasarlanmıştır. İç mekân planlamasında tüm ofis birimlerinin yapının çeperinde konumlandırılmış ve ayırıcı duvarları şeffaf olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede tüm ofis birimleri doğal ışıktan faydalanabilmiş, aydınlık ferah bir çalışma ortamı oluşturulmuş.

İç  mekânda yeni çalışma biçimlerinin sonucu olarak ortaya çıkan mimari ofis tasarımları ve iç mekanda kullanılan yeni nesil mobilyalar ile çalışma ortamlarına modern bir hava katılmıştır. Arazide bulunan kot farkı nedeniyle yapıya iki farklı kottan giriş yapılabilmektedir. Ana girişin bulunduğu cephe simetrik ve modern çizgilerle tasarlanmış, kullanıcılar için estetik ve davetkar bir giriş alanı sunmuştur. İkinci girişin bulunduğu ve deniz manzarası yönüne bakan cephe ise tamamıyla şeffaf olarak tasarlanmış güneşten gelen direkt ışınları engellemek için ise hareketli metal güneş kırıcı paneller kullanılmıştır. Bu paneller işlevselliğinin yanı sıra cepheye de hareket katmış ve dinamik bir görünüm elde edilmesini sağlamıştır.  Beylikdüzü’nde yer alana ASEM Ofis binası bulunduğu çevreye yeni ve modern bir soluk kazandırmıştır.